Kaldluftsutbrudd

Forskningen min dreier seg i stor grad om arktisk vær og uvær, og da særlig polare lavtrykk. Dette satellittbildet (klikk for en større versjon) er tatt over De nordiske hav midt på dagen 23. januar 2003, da et voldsomt kaldluftsutbrudd dominerte værbildet. Vinden står på fra nord-vest, gjennom Framstredet og ut fra sjøisen utenfor østkysten av Grønland. De lyse partiene er høye skyer i forbindelse med kraftig oppstigning av luft. De sneglehusformete områdene er polare lavtrykk. Vinden i området var på opptil 25 m/s, eller nesten orkan styrke. Legg merke til de kule von Kármán-virvlene nedstrøms fra Jan Mayen helt til venstre i bildet.

Les resten av denne posten på engelsk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: